Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Sommarsimskola 2020

Årets Sommarsimskola på Klitterbadet och Vessigebrobadet kommer att genomföras med anpassningar för att minska risken för smittspridning av covid-19. Vi följer noga utvecklingen kring coronaviruset och rättar oss efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Utifrån rekommendationer ska alla vara uppmärksamma på symptom som feber, hosta och svårigheter att andas och vid sådana symptom hålla sig hemma. Barn liksom alla andra i samhället ska stanna hemma så länge man känner sig sjuk och man ska vara symptomfri i två dygn innan man får gå tillbaka till simskola.

Vi på Klitterbadet hjälper er alla att hålla avstånd och därigenom minska smittspridning, det har vi gjort genom vissa åtgärder såsom: att låsa vissa skåp, be er respektera varandra och hålla avstånd överallt och speciellt tänka på det där det kan uppstå köbildning ex: reception, toaletter och dusch mm. I och med detta så tillåter vi endast en medföljande person per barn till simskolan. Under simskolan så är det bara simskolebarn och simlärare som får bada.

Med reservation om förändringar.

Årets simskola på Klitterbadet kommer vara i mindre skala jämfört med andra år då vi endast kommer ha en grupp åt gången och de kommer enbart att vara i aktivitetsbassängen. Bassängen är endast öppen för simskola under denna tid och det är bara barnet som får byta om och duscha där. Ni går in genom den ingången och använder de omklädningsrummen och duscharna, tänk på att hålla avstånd i omklädningsrummet och i duscharna och bastun är ej igång. För att ytterligare hjälpa er att hålla avstånd, kommer det inte vara tillåtet att gå in till den stora bassängen för att köpa fika eller liknande. Önskar ni bada efter simskolan, vill vi att ni går utomhus till vår huvudentré. Kom i god tid innan lektionen börjar så att barnet är ombytt och färdig duschat 5 min innan lektionen börjar för då kommer föregående grupp in i dusch och omklädning.

Sommarsimskolan är till för de barnen som är sex år och uppåt. För de som är fem år finns en egen åldersgrupp.

Anmälan släpps måndag 8/6 kl.9.00, endast via webben och betalas direkt. 600kr/barn/tid. Bekräftelsen och biljetten skickas till angiven e-postadress och är en värdehandling. Biljetten ska medtags varje simskolestillfälle. 

Anmäls barnet i fel grupp och inga lediga platser i en grupp med rätt kunskaps nivå kan erbjudas, kan barnet inte fortsätta med hänsyn till gruppens kunskapsnivå. Resterande belopp av anmälningsavgiften återbetalas. 

 

Det är ert ansvar, som bokar, att anmäla barnet i rätt grupp.

Läs igenom kunskapsnivåerna nedan innan ni bokar:

Steg 1- Har inte gått på simskola tidigare. Har ev. lite vattenvana.

Målet för denna grupp är Baddaren blå (doppa, bubbla, glida), att få mer vattenvana och att lära sig ett tekniskt riktigt bentag.

Steg 2 - Har gått i simskola eller simlekis tidigare. Har god vattenvana, tagit Baddaren Blå och har tränat på bentag tidigare. 

Målet med denna grupp är att få utökad vattenvana och att lära sig ett tekniskt riktigt arm- och bentag, och lära sig simma ca 10m bröstsim.

Steg 3 - Kan simma minst 10m bröstsim på ett tekniskt rätt sätt. Har god vattenvana och vågar vara i vatten där man inte bottnar.

Målet med denna grupp är att utöka simkunnigheten, vattenvana och att kunna simma längre och bättre. Även att lära sig simma ryggsim och dyka.

 

Klitterbadet v.28-29

Simskolan bedrivs måndag-fredag och man går samma tid varje dag.

TID

 

9.15 -9.55

Steg 2 – Hajen

Från 6 år

10.00 -10.40

Steg 1 – Flundran

5 års grupp

10.45 -11.25

Steg 3 – Gäddan

Från 6 år

11.30 -12.10

Steg 1 – Laxen

Från 6 år

12.10 -13.00

Lunch

13.00 -13.40

Steg 2 – Rödingen

Från 6 år

13.45 -14.25

Steg 1 – Havskatten

Från 6 år

14.30 -15.10

Steg 3 – Torsken

Från 6 år

Vessigebrobadet v.26-27

Simskolan bedrivs måndag-fredag och man går samma tid varje dag.

TID

 

9.15 - 9.55

Steg 1 – Kräftan

Från 6 år

10.00 - 10.40

Steg 2 – Löjan

Från 6 år

10.45 - 11.25

Steg 3 – Krabban

Från 6 år

11.30 - 12-10

Steg 1 – Pirayan

Från 5 år

Öppettider

Här hittar ni alla våra öppettider

Se våra öppettider

Falkenbergs kommun följer aktivt utvecklingen av coronaviruset/covid-19.

Här kan du ta del av uppdaterad information om Corona-läget

Sommarsimskola

Läs mer

Coronatider

Läs mer

Trivselregler

Läs mer

Prenumera på vårt nyhetsbrev!
Ja tack, jag vill gärna få erbjudanden, tips och de senaste nyheterna direkt i min inkorg.