Simskola

 

Vi har dessa 3 typer av simskolor:

1. Simlekskola

För närvarande kommer det tyvärr inte hållas några kurser för simlekis inom närmsta tiden, på grund utav schema och personalbyte.

Vi kommer istället erbjuda Öppensimskola ca 1 gång/månad under vårterminen 2024. Läs mer under rubriken "Öppen simskola" nedan. 

Vi erbjuder två olika steg i vår simlekskola: 

Steg 1- Har inte gått på simskola tidigare. Har ev. lite vattenvana. Kommer till största del hålla till i undervisningsbassängen.

Målet för denna grupp är Baddaren blå (doppa huvudet, bubbla med mun/näsa under vattnet, glida med stäckta armar och ben 5sek med ansiktet i vattnet), att få mer vattenvana genom lek och olika övningar, även att börja lära sig grunden till ett tekniskt riktigt bentag.

Steg 2 - Har gått i simskola eller simlekis tidigare. Har god vattenvana, tagit Baddaren Blå och har tränat på bentag tidigare. Kommer hålla till i undervisningsbassängen och på grunda delen i stora bassängen.

Målet med denna grupp är att få utökad vattenvana och att lära sig ett tekniskt riktigt arm- och bentag, och lära sig simma 10m bröstsim.

 

Öppen simskola

På öppna simskolan är du som vuxen välkommen tillsammans med ditt barn. Här möter du en utbildad simlärare genom Svenska livräddningssällskapet, som ger dig tips och trix som vuxen att träna på med ditt barn. Simläraren är där som stöd och rådgivare och det är du som vuxen som utför aktiviteten med ditt barn i vattnet. Det kan vara allt från övningar för vattenvana - för att ha kul i vattnet, lära sig flyta eller teknikträning i bröst- eller ryggsim för intyg till skolan. Alla åldrar. Simlärareren kommer befinna sig i mellanbassängen under utsatta tider. Tveka inte att gå dit och få stöd i simningen. Vid frågor ring kassan 0346-886330 eller simhallen 0346-886331. 

Du behöver inte anmäla er i förväg och ni betalar endast entréavgift till simhallen. Öppen simskola kommer hållas ca 1 gång i månaden under vårterminen 2024.

Vecka 5, fredag 2/2 kl.13.30 – 14.30.

Vecka 8, fredag 23/2 kl.13.00 - 14.00 i Aktivitetsbassängen! (sportlov)

Vecka 9, lördag 2/3 kl.11.00 – 12.00  - Tyvärr inställd!

Vecka 11, fredag 15/3 kl. 13.00-14.00

Vecka 14, fredag 5/4 kl. 13.00-14.00

Vecka 18, lördag 4/5 kl. 11.00 - 12.00  - Flyttad

Vecka 19, fredag 10/5 kl. 13.00 - 14.00 i Aktivitetsbassängen. 

Vecka 23, fredag 7/6 kl. 13.00 - 14.00 i Aktivitetsbassängen.

  

2. Sommarsimskola 2024

Bokningen öppnar måndag 13 maj 2024, kl:12.00.

Bokning görs endast via webb! Betalning görs i receptionen. Visa bokningsbekräftelse. 

Sommarsimskolan är en intensivsimskola, måndag till fredag, under 2 veckors tid. Lektionen är 40min med 10st barn/grupp (vessigebrobadet 30min, 7 barn/grupp). Vår simskola riktar sig till barn från 6 år och uppåt, men någon enstaka grupp som är avsedda för barn som är 5 år.

Pris 600kr.

 

Vi har 2st perioder under sommaren:

> Period 1 är under vecka 26 - 27, och bedrivs både på Klitterbadet och Vessigebrobadet.

> Period 2 är under vecka 28 - 29, då endast på Klitterbadet. 

För grupper och tider klicka här.

Med reservation för förändringar.

 

Det erbjuds 4 olika steg i sommarsimskolan, utefter kunskap, som du kan läsa mer om här nedan.

Alla stegen är utan förälder/vuxen i vattnet. Vi ser gärna att föräldrarna/vuxna sitter i fiket eller håller sig på avstånd under lektionen, utom första och sista gången. Viktigt att alltid stanna kvar i anläggningen och att man lämnar och möter barnet/barnen hos simläraren i god tid. Passa gärna på att simma/gymma under lektionen (tips - köpa ett 10-kort). 

Läs igenom kunskapsnivåerna nedan innan ni bokar: 

Steg 1- Har inte gått på simskola tidigare. Har ev. lite vattenvana.

Målet för denna grupp är Baddaren blå (doppa, bubbla, glida), att få mer vattenvana och att börja lära sig grunden till ett tekniskt riktigt bentag.

Steg 2 - Har gått i simskola eller simlekis tidigare. Har god vattenvana, tagit Baddaren Blå och har tränat på bentag tidigare. Kommer hålla till i undervisningsbassängen och på grunda delen i stora bassängen.

Målet med denna grupp är att få utökad vattenvana och att lära sig ett tekniskt riktigt arm- och bentag, och lära sig simma ca 10m bröstsim.

Steg 3 - Kan simma minst 10m bröstsim på ett tekniskt rätt sätt. Har god vattenvana och vågar vara i vatten där man inte bottnar.

Målet med denna grupp är att utöka simkunnigheten, vattenvana och att kunna simma längre och bättre. Även att lära sig simma ryggsim och dyka.

Steg 4 - Kan simma minst 50m bröstsim på ett teknisk rätt sätt. Har god vattenvana och vågar vara i stora bassängen. Barnet har kommit igång med ryggsim och dykning. 

Målet för denna grupp är att utöka simkunnigheten och vattenvana ytterligare och att förbättra konditionen. Även att finslipa tekniken i båda simsätten och att öva livräddning. 

Anmäls barnet i fel grupp och inga lediga platser i en grupp med rätt kunskapsnivå kan erbjudas, kan barnet inte fortsätta med hänsyn till gruppens kunskapsnivå. Resterande belopp av anmälningsavgiften återbetalas. 

Det är ert ansvar, som bokar, att anmäla barnet i rätt grupp.

 

Klicka här för att komma till bokningssidan.

3. Skolsim

Alla elever i kommunens grundskolor; årskurs 2 och 3, kommer till oss för simundervisning 9 ggr. under skoltid. Vi delar in barnen i 3 olika grupper.

1. Grupp 1

2. Grupp 2

3. Grupp 3

 

Extrasim 

Är till för de elever som inte klarat målen efter simundervisningen hos oss i åk 3, inom Falkenbergs Kommun. Målet är 50m bröstsim, 25m ryggsim, hoppa på djupt vatten och flyta 1 min. Extrasim ligger efter skoltid. Idagsläget ligger Extrasim på onsdagar kl:15.00 (40min) och följer skolans värld, vilket betyder att är det lov i skolan är det lov i Extrasim. Undervisningen är gratis men man betalar för entrén. 

Vi har max 8st barn åt gången i Extrasim. För att få en plats ringer man och anmäler intresse för extrasim, 0346-88 63 31. Vid plats kan man delta redan vid nästa tillfälle. Vid full grupp hamnar man i kö. Direkt när barnet klarar målen för åk 3 ges denna ett intyg att lämna till skolan och är därmed klar i extrasim, då ringer vi in nästa på kö. 

Tips! Under tider man står i kö rekomenderar vi att man kommer hit och tränar själva. Ni får låna simmaterial och vi badvakter hjälper gärna till och ger tips och trix från kanten. En del behöver träna vattenvanan och då är det ypperligt att komma hit och bara leka tillsammans. :) 

Öppettider

Bad & gym får nyttjas 30 minuter efter att kassan stängt.

Anläggningen stänger 1 timme efter att kassan stängt. 

Välkomna!

 

Se våra öppettider

Byte till chip-armband

Stängt v.33

Läs mer

Sommarsimskola

v.26-27 & v.28-29

Läs mer

Trivselregler

Skärmförbud

Skärmförbud

Läs mer

Prenumera på vårt nyhetsbrev!
Ja tack, jag vill gärna få erbjudanden, tips och de senaste nyheterna direkt i min inkorg.