Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Simskola

 

 

Simskola är ett populärt inslag i vår verksamhet.

Vi har dessa 3 typer av simskolor:

1. Simlekskola

Simlekskolan bedrivs en gång i veckan i 10 veckor. Lektionerna är 40 minuter, max 10 barn/grupp. 

Nästa start är v.9 2019. Anmälan öppnar via fliken boka måndag 11/2 kl:14.00

Simlekskola Steg 1: 

2 olika åldersgrupper: 5-6 och 6-7-åringar. Vi jobbar med vattenvana i en mängd olika övningar och jobbar oss fram till märket baddaren blå. Vi jobbar även med simtagen.

Simlekskola Steg 2: 

2 olika åldersgrupper: 5-6 och 6-7-åringar.  I denna gruppen jobbar vi vidare med simtagen i både undervisningsbassängen och stora bassängen. Barnet ska ha gått simskola eller simlekis tidigare, ha god vattenvana, har tagit baddaren blå och tränat på bentag tidigare. Men inte simmat  10 m bröstsim ännu. 

Period 3 - Våren 2019, start v.9 (uppehåll v.11, v.16 och v.18):

Tisdag:

14.00   Steg 1, 5-6år

14.45   Steg 2, 6-7år

17.00   Steg 2, 5-6år

17.45   Steg 1, 6-7år

Onsdag: 

17.00   Steg 1, 6-7år

17.45   Steg 2, 6-7år

Lördag:

9.15   Steg 1, 6-7år

10.00  Steg 2, 6-7år

10.45  Steg 2, 6-7år

2. Sommarsimskola

Klitterbadet är sommarsimskolan i två stycken 3 veckors perioder. 

Måndag - Fredag. Period 1, 14 tillfällen (pga. midsommarafton) och period 2, 15 tillfällen.

Vessigebrobadet är det en 3-veckorsperiod, 14 tillfällen

Första perioden av sommarsimskolan startar vanligtvis v.25 och andra perioden stratar v.28. Anmälan för platserna till sommarskimskolan släpps i mars/april, mer information kommer när det närmar sig. 

Det är 40 minuters lektioner, första startar 9.15 på morgonen och det är två eller tre grupper igång samtidigt. Det startar nya grupper i 45 minuters intervaller fram till eftermiddagen förrutom uppehåll för lunch. 

Sommarsimskolan är till för de barnen som är sex år och uppåt.

För de som är fem år finns en egen åldersgrupp.

 

Det är ert ansvar, som bokar, att anmäla barnet i rätt grupp.

Läs igenom kunskapsnivåerna.

Anmäls barnet i fel grupp och inga lediga platser i en grupp med rätt kunskaps nivå kan erbjudas, kan barnet inte fortsätta med hänsyn till gruppens kunskapsnivå. Resterande belopp av anmälningsavgiften återbetalas. 

 

Olika kunskapsnivåer i sommarsimskolan

Steg 1- Har inte gått på simskola tidigare. Har ev. lite vattenvana.

Målet för denna grupp är Baddaren blå (doppa, bubbla, glida), att få mer vattenvana och att lära sig ett tekniskt riktigt bentag.

Steg 2 - Har gått i simskola eller simlekis tidigare. Har god vattenvana, tagit Baddaren Blå och har tränat på bentag tidigare. Våga vara en del på grunda delen i stora bassängen.

Målet med denna grupp är att få utökad vattenvana och att lära sig ett tekniskt riktigt arm- och bentag, och lära sig simma ca 10m bröstsim.

Steg 3 - Kan simma minst 10m bröstsim på ett tekniskt rätt sätt. Har god vattenvana och vågar vara i stora bassängen.

Målet med denna grupp är att utöka simkunnigheten, vattenvana och att kunna simma längre och bättre. Även att lära sig simma ryggsim och dyka.

Steg 4 - Kan simma minst 50m bröstsim på ett tekniskt rätt sätt. Har god vattenvana och vågar vara i stora bassängen. Barnet har kommit igång med ryggsim och dykning.

Målet med denna grupp är att utöka simkunnigheten och vattenvana ytterligare, och att förbättra konditionen. Även att finslipa tekniken i båda simsätten och att öva på livräddning.

3. Obligatoriska simskolan

Alla elever i kommunens grundskolor årskurs 2 och 3 kommer till oss och simmar 10 ggr. under skoltid. Vi delar in barnen i 3 olika grupper.

1. Grupp 1

2. Grupp 2

3. Grupp 3

Extrasim

Är till för de elever som inte klarat järnmärket under den obligatoriska simskolan (50m bröstsim, 25m ryggsim, hoppat på djupt vatten och flytit 1min) när de är 9 år. Extrasim ligger efter skoltid.

Simskola

Läs mer

Sportlov

Läs mer

Trivselregler

Läs mer

Prenumera på vårt nyhetsbrev!
Ja tack, jag vill gärna få erbjudanden, tips och de senaste nyheterna direkt i min inkorg.