Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Simskola

 

Vi har dessa 3 typer av simskolor:

1. Simlekskola

Period 1

Avslutad 

 

Period 2

Barn födda år 2015.

Startar vecka 16, tisdag 19/4. Avslutning vecka 19, torsdag 12/5.

2st grupper med 10st deltagare/grupp som har 2st undervisningstillfälle per vecka, tisdagar och torsdagar, i 4 veckor.

Steg 1: kl.14.30-15.10 – tisdagar och torsdagar.

Steg 2: kl.15.15-15.55 – tisdagar och torsdagar.

 

Bokning och betalning sker endast via webb. Platserna släpps fredag 8 april kl.9.00. 

Klicka på HÄR för att komma till bokningssidan. 

 

Anmäls barnet i fel grupp och inga lediga platser i en grupp med rätt kunskaps nivå kan erbjudas, kan barnet inte fortsätta med hänsyn till gruppens kunskapsnivå. Resterande belopp av anmälningsavgiften återbetalas. 

Det är ert ansvar, som bokar, att anmäla barnet i rätt grupp.

Läs igenom kunskapsnivåerna nedan innan ni bokar:

Steg 1- Har inte gått på simskola tidigare. Har ev. lite vattenvana. Kommer till största del hålla till i undervisningsbassängen.

Målet för denna grupp är Baddaren blå (doppa huvudet, bubbla med mun/näsa under vattnet, glida med stäckta armar och ben 5sek med ansiktet i vattnet), att få mer vattenvana genom lek och olika övningar, även att lära sig ett tekniskt riktigt bentag.

Steg 2 - Har gått i simskola eller simlekis tidigare. Har god vattenvana, tagit Baddaren Blå och har tränat på bentag tidigare. Kommer hålla till i undervisningsbassängen och på grunda delen i stora bassängen.

Målet med denna grupp är att få utökad vattenvana och att lära sig ett tekniskt riktigt arm- och bentag, och lära sig simma 10m bröstsim.

 

2. Sommarsimskola 2022

Klitterbadet

Period 1: vecka 26-27

Period 2: vecka 28-29

Vessigebrobadet

vecka 26-27

 

Klicka här för mer information om årets sommarsimskola.

 

Läs igenom kunskapsnivåerna nedan innan ni bokar: 

Steg 1- Har inte gått på simskola tidigare. Har ev. lite vattenvana.

Målet för denna grupp är Baddaren blå (doppa, bubbla, glida), att få mer vattenvana och att lära sig ett tekniskt riktigt bentag.

Steg 2 - Har gått i simskola eller simlekis tidigare. Har god vattenvana, tagit Baddaren Blå och har tränat på bentag tidigare. Kommer hålla till i undervisningsbassängen och på grunda delen i stora bassängen.

Målet med denna grupp är att få utökad vattenvana och att lära sig ett tekniskt riktigt arm- och bentag, och lära sig simma ca 10m bröstsim.

Steg 3 - Kan simma minst 10m bröstsim på ett tekniskt rätt sätt. Har god vattenvana och vågar vara i vatten där man inte bottnar.

Målet med denna grupp är att utöka simkunnigheten, vattenvana och att kunna simma längre och bättre. Även att lära sig simma ryggsim och dyka.

Steg 4 - Kan simma minst 50m bröstsim på ett taknisk rätt sätt. Har god vattenvana och vågar vara i stora bassängen. Barnet har kommit igång med ryggsim och dykning. 

Målet för denna grupp är att utöka simkunnigheten och vattenvana ytterligare och att förbättra konditionen. Även att finslipa tekniken i båda simsätten och att öva livräddning. 

Anmäls barnet i fel grupp och inga lediga platser i en grupp med rätt kunskaps nivå kan erbjudas, kan barnet inte fortsätta med hänsyn till gruppens kunskapsnivå. Resterande belopp av anmälningsavgiften återbetalas. 

Det är ert ansvar, som bokar, att anmäla barnet i rätt grupp.

 

3. Obligatoriska simskolan

Alla elever i kommunens grundskolor; årskurs 2 och 3, kommer till oss för simundervisning 10 ggr. under skoltid. Vi delar in barnen i 3 olika grupper.

1. Grupp 1

2. Grupp 2

3. Grupp 3

 

Extrasim 

Är till för de elever som inte klarat målen efter simundervisningen hos oss i åk 3, inom Falkenbergs Kommun. Målet är 50m bröstsim, 25m ryggsim, hoppa på djupt vatten och flyta 1 min. Extrasim ligger efter skoltid. Idagsläget ligger Extrasim på onsdagar kl:15.00 (45min) och följer skolans värld (= är det lov i skolan är det lov i Extrasim). Undervisningen är gratis men man betalar för entrén. 

Vi har max 8st barn åt gången i Extrasim. För att få en plats ringer man och anmäler intresse för extrasim, 0346-88 63 31. Vid plats kan man delta redan vid nästa tillfälle. Vid full grupp hamnar man i kö. Direkt när barnet klarar målen för åk 3 ges denna ett intyg att lämna till skolan och är därmed klar i extrasim, då ringer vi in nästa på kö. 

Öppettider

Just nu: Aktivitetsbassängen stängd tillsvidare.

Bad & gym får nyttjas 30 minuter efter att kassan stängt.

Anläggningen stänger 1 timme efter att kassan stängt. 

Välkommen!

Se våra öppettider

 

Enkätundersökning

Tyck till!

Läs mer

Aktivitetsbassängen Ur funktion

Läs mer

Trivselregler

Skärmförbud

Skärmförbud

Läs mer

Prenumera på vårt nyhetsbrev!
Ja tack, jag vill gärna få erbjudanden, tips och de senaste nyheterna direkt i min inkorg.