Trivselregler

På Klitterbadet försöker vi att på ett gemensamt och trevligt sätt göra er badupplevelsen till den bästa, därför är det vissa saker som är viktiga för er som besökare att tänka på:

Innan badet

 • Ta av dig skorna innan du går in i omklädningsrummet. Bär dem i handen och lås in dem i skåpet. 
 • Duscha alltid innan bad
  Tänk på att du delar vatten med många när du är här så duscha/tvätta hela kroppen (naken) och tvätta håret (eller använd badmössa) innan du sätter på dig rena badkläder. Visste du, att om du rengör dig ordentligt innan badet behöver du knappt duscha efteråt. Det beror på att klor bara reagerar på smutspartiklar. Är du ren så fastnar inte klor på din hud.
 • Endast badkläder
  Efter duschen ska du byta om till rena badkläder (bikini, baddräkt, burkini  eller shorts/badbyxa).  Dina badkläder ska vara av polyester/lycra eller liknande material. Det är förbjudet att bada i underkläder och plagg av bomullstyg.
 • Barn som fortfarande behöver blöja, ska bada i särskild badblöja som är åtsittande runt lår och midja. I receptionen kan du köpa speciella badblöjor. 
 • Anläggningen är rök-, alkohol- och drogfri.

I badet

 • Bada med barn är ett stort ansvar
  Det är viktigt att du som förälder är medveten om att det finns risker med att besöka ett bad. Vi vill därför försäkra oss om att du hela tiden har uppsikt på ditt/dina barn och följer våra anvisningar. Barn under 6år ska ha målsman eller annan vuxen (18 år) i omedelbar närhet i vattnet (en armslängds avstånd är en bra tumregel).
 • Du som förälder/vuxen/ledare är alltid ansvarig för medföljande barns säkerhet och trygghet – lämna aldrig barnen utan uppsikt.
 • Året man fyller 12år och 200m

Det året man fyller 12år och kan simma 200m så får man vara på Klitterbadet utan vuxet sällskap, vid osäkerhet kan personalen be om att få se simkunnigheten och avgör då om man är simkunnig eller ej. Är man ej simkunnig men har uppgett detta vid entré så blir man avvisad och entrébiljett återbetalas ej.

 • Tänk på att vara rädd om dig själv och andra för att undvika olyckor.

 

 

 

Tryggt och säkert

För din och övriga besökares säkerhet måste du följa skriftliga säkerhetsregler och personalens muntliga instruktioner. Vår personal har rätt att avvisa besökare som inte följer våra regler eller missköter sig. Erlagd entré återbetalas ej. Avvisad person är får ej komma in i anläggningen mer den dagen.

 

Skärmförbud 

Klitterbadet har skärm och fotograferingsförbud. Det är inte tillåtet att använda datorer, mobiltelefoner, surfplattor eller kameror i badhusets lokaler.

Anledningen är
att vi vill prioritera säkerheten för alla badgäster och framförallt för barn
när de vistas i bassängen. En annan orsak är att man inte ska behöva bli
fotograferad eller filmade på ett sätt som riskerar att kränka integriteten.
Avdelningar som skärmförbudet gäller är bassängmiljö, café,
omklädesrum, dusch och bastu.
Vi hoppas att ni har respekt och förståelse för vårt beslut.

 

Utbildad personal ronderar

Vår anläggning har ronderande badbevakning. All personal är utbildad i livräddning, hjärt- och lungräddning (HLR) samt sjukvård och på anläggningen finns hjärtstartare/defibrillator.

 

Kvinnlig och manlig personal

På Klitterbadet har vi både kvinnlig och manlig personal och vår uppgift är att se till att vi har en säker och trivsam badanläggning. Vi ansvarar bland annat för löpande underhållsstädning i dusch och omklädningsrum och vill informera om att det kan förekomma manlig personal i damernas omklädningsrum/dusch och kvinnlig personal i herrarnas omklädningsrum/dusch.

  

Öppettider

Bad & gym får nyttjas 30 minuter efter att kassan stängt.

Anläggningen stänger 1 timme efter att kassan stängt. 

Välkomna!

 

Se våra öppettider

Byte till chip-armband

Stängt v.33

Läs mer

Sommarsimskola

v.26-27 & v.28-29

Läs mer

Trivselregler

Skärmförbud

Skärmförbud

Läs mer

Prenumera på vårt nyhetsbrev!
Ja tack, jag vill gärna få erbjudanden, tips och de senaste nyheterna direkt i min inkorg.