Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Prova på Simskola för elever i förskoleklass (nollan)

Avgiftsfri simskola i Falkenbergs Kommun

Falkenbergs kommun är med i en nationell satsning på simundervisning riktad mot alla elever i förskoleklass (nollan). 

Bakgrund: Regeringen har i ett beslut gett socialstyrelsen i uppdrag att hjälpa kommuner med resurser för att riktat kunna erbjuda barn i förskoleklass avgiftsfri simundervisning, detta har Falkenbergs Kommun sökt och fått resurser för.

Bakgrund till beslutet är att simkunnigheten i dag är ojämn. Att lära barn att simma är en viktig del av kommunernas folkhälsoarbete.

För att uppnå ett godkänt betyg i ämnet idrott och hälsa i årskurs 9 ska eleverna behärska olika simstilar och ha kunskaper om badvett och hantering av nödsituationer. Bidraget till gratis simundervisning i förskoleklass syftar till att eleverna ska uppnå god vattenvana och ha bättre förutsättningar inför framtida simundervisning i skolan.

Vi vet att många har behov av lära sig simma och för att kunna nå så många som möjligt kommer vi att erbjuda ett antal perioder nu i höst, för prova-på-simskola, vårt mål kommer att vara att ge barnen vattenvana för att lättare kunna lära sig simma. Varje period är en vecka: fyra gånger, måndag – torsdag.

Undervisningen kommer att vara på Klitterbadet med utbildad personal och det är ni som förälder som anmäler ert barn direkt till oss via klitterbadet.se

Bokning och grupper

Bokningen görs endast via webben här. 10st barn/grupp, först till kvarn gäller. Nya perioder öppnas sedan varje måndag veckan innan, så v.47 bokar ni för v.48, v.48 bokar ni v.49 osv... sista perioden är v.51.

Tänk på att det är endast barn som går i förskoleklass (nollan) som har möjlighet att vara med i denna prova-på-simskola. 

- mån-tors 14.15-14.55

- mån-tors 15.00-15.40

Simskola

Läs mer

Sportlov

Läs mer

Trivselregler

Läs mer

Prenumera på vårt nyhetsbrev!
Ja tack, jag vill gärna få erbjudanden, tips och de senaste nyheterna direkt i min inkorg.